Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σύντομη επανάληψη σε ΤΕΛΕΣΤΕΣ - ΔΟΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ - ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ FOR στην Python

Το παρακάτω πρόγραμμα κάνει μια επίδειξη των αριθμητικών και των λογικών τελεστών στην γλώσσα Python 3. Δείτε τις σελίδες 48,49 του βιβλίου "Αρχές Προγραμματισμού Υπολογιστών" και μελετήστε τον κώδικα του προγράμματος. Τρέξτε το πρόγραμμα κάνοντας κλικ στο κουμπί "Run". Εξετάστε τα αποτελέσματα στην οθόνη εκτέλεσης. Βεβαιωθείτε ότι θα δείτε ΟΛΑ τα αποτελέσματα, "σκρολάροντας" (ολισθαίνοντας)  την οθόνη των αποτελεσμάτων από την κορυφή έως το τέλος ...   Στην Συνέχεια απαντήστε τις 3 πρώτες ερωτήσεις της φόρμας μαθήματος.
 ΔΟΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: Αφού μελετήσετε τις σελίδες 62 ως 66 του βιβλίου,προσπαθήστε να λύσετε την παρακάτω άσκηση:
1. Να γίνει πρόγραμμα σε γλώσσα Python το οποίο να διαβάζει την βαθμολογία σε ένα διαγώνισμα και ανάλογα το βαθμό να τυπώνει ένα από τα εξής μηνύματα: Αν η βαθμολογία είναι μικρότερη του 10 το μήνυμα "φτωχά". Αν η βαθμολογία είναι από 10 μέχρι 15 το μήνυμα "καλά". Αν η βαθμολογία είναι μεγαλύτερη από 15 και μικρότερη ή ίση του 18 το μήνυμα "πολύ καλά", και τέλος αν η βαθμολογία είναι μεγαλύτερη του 18 και μικρότερη ή ίση του 20 το μήνυμα "άριστα!"

( Για την επίλυση της άσκησης χρησιμοποιήστε το περιβάλλον https://www.onlinegdb.com , και αφού τελειώσετε και δοκιμάσετε τον κώδικα σας, κάντε "αντιγραφή" και επικολλήστε το κείμενο στην τέταρτη ερώτηση της φόρμας του μαθήματος)

 Επανάληψη for - συνάρτηση range: Μελετήστε τις σελίδες 66 έως 68. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στις δραστηριότητες 1 και 2. Μελετήστε και τρέξτε τα παρακάτω προγράμματα που χρησιμοποιούν την επανάληψη for και την συνάρτηση range
 Πρόγραμμα 1: Πρόγραμμα 2: Στη συνέχεια απαντήστε στην πέμπτη, έκτη, έβδομη και όγδοη ερώτηση της φόρμας του μαθήματος. Τέλος προσπαθήστε να λύσετε την παρακάτω άσκηση:
2. Να γίνει πρόγραμμα που να εμφανίζει όλους τους μόνους αριθμούς από το 1 μέχρι και το 101. (δηλαδή τους αριθμούς 1,3,5,7,...99,101)
 ( Για την επίλυση της άσκησης χρησιμοποιήστε το περιβάλλον https://www.onlinegdb.com , και αφού τελειώσετε και δοκιμάσετε τον κώδικα σας, κάντε "αντιγραφή" και επικολλήστε το κείμενο στην τελευταία ερώτηση της φόρμας του μαθήματος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου